Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21

  • На “щиті” повернулись Дульнев Сергій, Кузовов Микола, Кущик Віктор, Рекунчак Віктор, Семенюк Микола, Цибуля Богдан та Шуляк Володимир.

Знову понесла втрати Хмельниччина. Семеро Героїв назавжди повернулись додому “на щиті”. Цими днями воїнів проводили в останню земну дорогу. Про втрати повідомили у місцевих адміністраціях. 

Дульнев Сергій

Сьогодні, 18 травня, Волочиська громада попрощалась з Дульневим Сергієм Юрійовичем – солдатом Збройних Сил України, про це повідомили у громаді.

Сергій народився 1 березня 2003 року в селі Лозова.

Закінчив Лозівську загальноосвітню школу та Волочиський професійно-технічний ліцей за спеціальністю автослюсар.

З 2021 року, після повноліття, Сергій проходив строкову військову службу у Національній гвардії України. А після повномасштабного вторгнення боронив країну.

15 травня 2024 року життя військовослужбовця обірвалося.

Кузовов Микола

16 травня Крупецька громада Шепетівського району попрощалася із загиблим воїном Кузововим Миколою Миколайовичем. Захисник загинув 11 травня 2024 року. Воював гранатометником 2 десантно-штурмового відділення 1 десантно-штурмового взводу 2 десантно- штурмової роти 1десантно -штурмового батальйону. 

Віддати останню шану Миколі Миколайовичу прийшли рідні, друзі, військовослужбовці, жителі громади. Захисника України у селах громади зустрічали й проводжали живим коридором, схилившись на коліна.

Кущик Віктор

16 травня провели в останню дорогу воїна  Віктора Кущика. 31-річний розвідник загинув під час виконання бойового завдання на фронті. Військовослужбовець був родом з Нетішина. Про це розповіли у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради.

Віктор Кущик після закінчення Нетішинської загальноосвітньої школи І-III ступенів №1 навчався у Севастопольському суднобудівельному училищі. Служив у військовій частині Національної гвардії України, яка охороняє Хмельницьку атомну електростанцію. Брав участь у бойових діях у зоні проведення антитерористичної операції. Після цього підписав контракт зі 128 окремою гірсько-штурмовою Закарпатською бригадою.

Під час служби воїн отримав орден “За мужність” II й III ступенів та відзнаку 128 бригади “Срібний едельвейс”. У військового залишились матір, сестра і дружина.

Рекунчак Віктор

У Старокостянтинівській громаді вчора, 17 травня, відбулося прощання з воїном Віктором Рекунчаком. 50-річний Віктор Рекунчак був мобілізований у липні 2022 року. До квітня 2024 року ніс службу у Старокостянтинові. Менше, ніж місяць тому, його відправили на схід.

12 травня 2024 року Віктор Рекунчак загинув в ході ведення бойових дій в районі населеного пункту Нескучне Харківської області.

Поховали військовослужбовця на міському кладовищі. В нього залишилися дружина та двоє синів.

Семенюк Микола

Вчора, 17 травня, у селі Святець Теофіпольської територіальної громади попрощались з військовослужбовцем Миколою Семенюком. 27-річний захисник загинув на Харківському напрямку. Про це розповіли у Теофіпольській селищній раді.

За їхньою інформацією, Микола Семенюк народився 20 грудня 1996 року у селі Шибена. Після закінчення дев’яти класів місцевої школи навчався у Хмельницькому вищому професійному училищі № 25. Здобув фах оператора комп’ютерного набору. 2017 року проходив строкову військову службу. Після цього працював за кордоном.

У Теофіпольській селищній раді зазначили, Микола Семенюк добровольцем долучився до лав Збройних сил України у квітні 2022 року. Воїн загинув 13 травня 2024 року під час виконання бойового завдання у Харківській області.

Цибуля Богдан

У Антонінській громаді 16 травня востаннє віддали шану захисникові Богдану Цибулі 24 липня 1991 року народження. Він загинув 7 травня внаслідок отриманого поранення на Донеччині, повідомили у громаді.

Богдан Цибуля родом із Антонін. Після закінчення місцевої школи-інтернату навчався у Красилівському професійному ліцеї, де здобув фах слюсаря з ремонту автомобілів. На фронті був розвідником-навідником розвідувальної групи спеціального призначення. Захисник загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Уманське. У нього залишились мама, три сестри й брат. Героєві назавжди 32.

Шуляк Володимир

Вчора, 17 травня, Ізяславська громада, схиливши голови у скорботі, попрощалася з полеглим захисником – старшим лейтенантом Володимиром Шуляком. Життя бійця обірвалось при виконанні бойового завдання на Донеччині, повідомили у громаді.

Володимир Шуляк мешкав у селі Топори. На фронті боєць був командиром мінометного взводу роти вогневої підтримки. Чолоік нещодавно приїжджав у відпустку, а тепер знов повернувся додому. Тільки вже «на щиті». Герою назавжди 54.


Джерело