Чотири поради, як мати бездоганні рушники після прання

Коли ми зупиняємося в готелі, одна з наших насолод – м'які рушники. Вони такі ніжні та ароматні, а не грубі та жорсткі, як це часто буває. 

Бажаєте знати поради професіоналів? Щоб удома були дуже м'які рушники, дотримуйтесь кількох ефективних правил.  

Чотири поради, як мати бездоганні рушники

1. Відмовтеся від використання хімікатів. Ваші рушники можуть стати м'якшими та ніжнішими без використання речовин, які можуть пошкодити волокна тканини.

2. Встановіть температуру пральної машини на 30°C. Звичайно, часто рекомендується прати рушники при температурі 60°C, щоб позбавитися будь-яких скупчень бактерій, жиру або стійких плям. Але якщо ви хочете, щоб ваші рушники довше залишалися м'якими та пухнастими, рекомендується встановити режим на 30°C.

3. Додайте ефірну олію для приємного запаху рушників. Щоб ваша банна білизна була дуже свіжою і ніжно пахлою, модно використовувати ефірні олії. Лаванда, солодкий апельсин чи м'ята – все залежить від ваших уподобань. Додайте 2-3 краплі в цикл полоскання після того, як ви налили білий оцет. Це додасть вашій білизні м'якого, тонкого аромату.

4. Висушіть рушники в сушарці. Останнє практичне правило: для м'яких і пухнастих рушників рекомендується використовувати сушарку. Дотримуйтесь вказівок на етикетці, щоб застосувати конкретне налаштування температури.

В іншому випадку виберіть середнє налаштування і переконайтеся, що вони повністю висохли, перш ніж прибрати їх до шафи. Адже найменші сліди вологості можуть призвести до появи цвілі та неприємного запаху.

Нагадаємо, що регулярне прання рушників необхідне також і для збереження нашого здоров'я.  

Джерело