На Хмельниччині впроваджують цікавий метод реабілітації для поранених бійців

На Хмельниччині впроваджують цікавий метод реабілітації для поранених бійців

Неймовірно цікавий і насичений день провели хлопці із «Гвардії наступу», які зараз перебувають на лікуванні та реабілітації у відомчому шпиталі в Хмельницькому. Вони відвідали стародавню фортецю у Меджибожі, а потім відпочивали на природі та рибалили. Організували захід поліцейські психологи разом з адміністрацією історико-культурного заповідника «Меджибіж».

У рамках проєкту «Пункт психологічних практик» поліцейські психологи проводять із пораненими бійцями різні види терапії. Вже неодноразово хлопці відвідували кінологічний центр, де проходили сеанси каністерапії, були на виставках в мистецьких центрах, малювали картини, слухали терапевтичну музику.
Цього разу директор Державний історико — культурний заповідник «Межибіж» Олег Погорілець запропонував для бійців цікаву програму, в якій поєдналось пізнання історії та відпочинок на природі з риболовлею. Відомчі психологи з радістю підтримали таку пропозицію. Долучилась до організації і поліцейська профспілка.

На Хмельниччині впроваджують цікавий метод реабілітації для поранених бійцівНа Хмельниччині впроваджують цікавий метод реабілітації для поранених бійців

Пан Олег з колективом організовує подібні заходи для поранених захисників із самого початку війни:

— Ми назвали цей проєкт «Музейний десант». Він працює вже третій рік. Наша основна мета — показати хлопцям, що, не дивлячись на всі проблеми, вони можуть жити повним активним життям, — наголошує директор заповідника.

І справді, поранені бійці на милицях і з протезами не бачили перешкод: спускались в замкові підземелля і підіймались на вали. А після цього вони мали справді чудовий відпочинок на природі зі справжнім козацьким кулішем і юшкою та зі спортивною риболовлею.

— Нам дуже потрібні такі заходи, — говорить поранений боєць «Гвардії наступу» Дмитро. — Це допомагає відволіктися від лікарняних буднів, від білих стін. Тут ти справді відчуваєш себе, як до війни.

На Хмельниччині впроваджують цікавий метод реабілітації для поранених бійцівНа Хмельниччині впроваджують цікавий метод реабілітації для поранених бійців

— Це класно — виїхати на природу. Тут відпочиваєш душею, — доповнює побратима ще один захисник Денис.

Заходи з психологічної реабілітації реалізуються в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, запровадженої за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Мета національної програми — надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну.

Поліція Хмельницької області

Джерело