Фарширована куряча грудка з беконом у духовці: рецепт святкової страви
Святкове блюдо ресторанного рівня, з приготуванням якого справиться кожен. Куряче філе відмінно підходить для експериментів із різними начинками.
складові
- 55 г коричневого цукру;
- 1 чайна ложка солодкої паприки;
- 6 філе курячої грудки;
- 12 скибочок бекону.
Журавлинна начинка:
- 25 г (1/2 склянки) панірувальних сухарів;
- 40 г (1/4 склянки) сушених журавлин, крупно нарізаних;
- 40 г (1/4 склянки) цілих ядер фісташок, крупно нарізаних;
- 1/4 склянки нарізаного свіжого листя петрушки;
- 2 столові ложки нарізаного свіжого листя шавлії;
- 50 г вершкового масла|мастила|, розтопленого.
Приготування
Крок 1. Розігрійте духовку до 200 °C/180 °C з конвекцією. Застеліть лист папером для випічки. Змішайте коричневий цукор та паприку у невеликій мисці.
Крок 2. Для приготування начинки змішайте в мисці панірувальні сухарі, журавлину, фісташки, петрушку, шавлію та топлену олію до однорідної маси.
Крок 3. За допомогою невеликого гострого ножа зробіть у кожній курячій грудці глибокий горизонтальний надріз, щоб вийшла кишеня (не прорізайте її до кінця). Заповніть журавлинною сумішшю.
Крок 4. Оберніть кожну курячу грудку двома шматочками бекону і покладіть на застелений папером лист. Посипте зверху цукром. Запікайте 30 хвилин або до повної готовності курки.
Примітка: журавлину можна замінити курагою або родзинками, а фісташки – волоськими горіхами або горіхами пекан.