До 8 років ув’язнення загрожує 20-річному мешканцю Хмельниччини за смертельну аварію

  • В ДТП загинув чоловік, постраждало двоє неповнолітніх.

  • Обвинувачують шепетівчанина.

Невдовзі перед судом постане 20-річний юнак за те, що порушив правила руху і спричинив смерть чоловіка та тяжкі травми двом неповнолітнім.

Про це повідомили у Шепетівській окружній прокуратурі.

За даними слідства,  сталась подія у вересні 2022 року. Житель Шепетівки який кілька місяців як отримав посвідчення водія, сів за кермо «потужного» позашляховика. Був не сам – у салоні також знаходилось двоє неповнолітніх пасажирок. Як кажуть правоохоронці, юнак рухався однією із вулиць Шепетівки із швидкістю 120 км/год, тобто більш ніж вдвічі перевищуючи швидкість, що дозволена у населеному пункті (50 км/год). Крім того,  стверджують в прокуратурі, молодик не стежив за дорогою: попереду була перешкода, але водій не зменшив швидкості та не зупинився. Натомість, щоб її об’їхати –  юнак виїхав на зустрічну смугу і влетів в легковик.

Внаслідок аварії пасажирки сильно травмувались, кажуть правоохоронці. Одну із них ледь вдалось врятувати медикам. Але не обійшлось ДТП без летальних випадків.

«Нажаль, водій легкового автомобіля, зіткнення із яким допустив обвинувачений, отримав тяжкі тілесні ушкодження що призвели до смерті», розповіли у відомстві.

Як йдеться в дописі, правоохоронці розслідування справи завершили. Матеріали віднесли в суд. За скоєне 20-річному шепетівчанину загрожує ув’язнення від трьох до восьми років.
Окрім того, прокуратура направила в суд заяву про відшкодування збитків – із обвинуваченого хочуть стягнути майже 74 тисячі гривень витрат на лікування постраждалих.


Джерело