У 18 років пішов воювати. Попрощалися з хмельничанином-азовцем Павлом Фостиком

  • Він просився в «Азов» у 17 років, але взяли його не відразу.

  • 18-річчя зустрів на навчанні, після якого вирушив на фронт.

У Хмельницькому сьогодні, 17 травня, попрощалися з загиблим військовим Павлом Фостиком. Захиснику України було 18 років. Віддати йому останню шану прийшли рідні, друзі, побратими, колишні однокласники, представники місцевої влади. Церемонія прощання відбулася у Свято-Георгіївському храмі.

Павло Фостик народився 10 серпня 2005 року. Навчався у хмельницькому НВК №2 (зараз — ліцей №2). Випустився після дев’ятого класу та певний час працював сушистом. Хотів вступити до військового ліцею, але не склалося. У 17 років подав заявку на вступ у 12-ту бригаду оперативного призначення «Азов» Національної гвардії. Його взяли не відразу. У 18 років він уже був на навчанні.

Ось як про Павла Фостика згадує його побратим Леонід:

— Це якийсь такий життєрадісний малюк, який спочатку мав величезний страх в очах, але довів своїм прикладом, своїми справами і умінням виходити з позитивом з будь-якої ситуації, що можна у 18 років бути надзвичайно крутим чуваком, який може робити неймовірні справи, допомагати нашій країні нищити окупанта і просто захищати всіх людей своїми маленькими плечима у 18 років.

Прослужив Павло Фостик загалом вісім місяців. Разом з побратимами брав участь у боях неподалік Серебрянського лісництва. Загинув у Донецькій області 12 травня, коли потрапив під обстріл. Поховали Павла Фостика на Алеї слави у мікрорайоні Ракове.

Читайте також:



Джерело