Родинам полеглих на війні захисників із Хмельниччини вручили державні нагороди

  • Високі державні відзнаки вручили сім’ям дев’ятьох загиблих воїнів.
  • Дізнавайтесь, хто вони.

Вчора, 15 травня, та сьогодні, 16 травня, відбулося нагородження Героїв з Хмельниччини, які віддали життя за Україну у російсько-українській війні. Посмертні державні нагороди захисників передали їхнім родинам.

Вчора, як повідомили у Хмельницькій ОВА, згідно з указами президента, за особисту мужність і самовідданість у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України «За мужність» ІІІ ступеня відзначили Михайла Бондарчука, Максима Зайченка, Тараса Чвартацького, Сергія Бондарчука, Андрія Пількевича, Миколу Козака та Івана Романюка. Медаллю «За військову службу Україні» нагороджений Олександр Государський.

Михайло Бондарчук був родом з села Колом’є, що на Славутчині. У 2016 році він став на захист України. Загинув 7 вересня 2022 року. У нього залишились батьки та дружина.

Максим Зайченко пішов захищати Батьківщину у березні 2022 року. 7 вересня під час виконання бойових завдань поблизу Кремінної на Луганщині отримав смертельні поранення. Поховали Героя на Новоушиччині, у селі Струга. Йому було 22 роки… У захисника залишилися мама та сестра.

Тарас Чвартацький був родом із Ярмолинців. Він із перших днів повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ. Воюваву складі бригади спеціального призначення «Азов». 31 серпня під час виконання бойового завдання на Луганщині воїн загинув. У нього залишилася мама. Йому назавжди 23 роки.

Сергій Бондарчук – з Нетішина. Чоловік також захищав Україну у складі «Азову». Він був старшим кулеметником одного з відділень бригади. Герой загинув 10 червня під час виконання бойового завдання у районі Малої Токмачки, на Запоріжжі. Йому назавжди 38.

Андрій Пількевич був родом з Полонного. Він воював у Донецькій області. Поблизу населеного пункту Времівка 11 січня воїн загинув. Йому було 40.

Сьогодні, 16 травня, відзнаки передали ще чотирьом родинам полеглих Героїв у Віньковецькій громаді, повідомили у Хмельницькій районній держадміністрації. 

Згідно Указів Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) було нагороджено: Анатолія Коломійчука, Андрія Козака, Юрія Вознюка та Станіслава Кобилецького.

Анатолій Коломійчук був жителем села Осламів. На фронті він був стрільцем-помічником гранатометника. Загинув 23 вересня 2023 під час виконання бойового завдання на Донеччині. Йому назавжди 24.

Андрій Козак був жителем села Женишківці. Від початку повномасштабного вторгнення служив у роті охорони 9-го відділу Хмельницького районного центру комплектування та соціальної підтримки. У травні 2022 був направлений до 128 окремої механізованої бригади. Загинув 42-річний воїн 26 грудня 2022 року на Бахмутському напрямку.

Юрій Вознюк був мешканцем селища Віньківці. У лавах ЗСУ 45-річний захисник був заступником командира бойової машини. Загинув воїн 17 листопада 2023 року на Харківщині.

Медаллю «За військову службу» було нагороджено сержанта Станіслава Кобилецького. 49-річний захисник був уродженцем села Карачіївці. Його життя обірвалося 31 січня 2023 року на полі бою.

«Розбиті серця від втрати найріднішої людини загоїти неможливо…Наші оборонці мали плани на майбутнє, мріяли про Перемогу та повернутися додому живими. Світла та вічна пам’ять кожному, хто загинув за свободу та право вільно жити в своїй країні. Щирі співчуття рідним!» – додав перший заступник начальника Хмельницької РВА Віктор Паламарчук.



Джерело