Проста та смачна страва: рецепт вінегрету з квашеною капустою

Зазвичай вінегрет готують із маринованими огірками, але квашена капуста теж підійде. 

Салат Вінегрет – це традиційна зимова страва з коренеплодів. Зазвичай пікантності йому надають за допомогою маринованих або квашених огірків.

Але огірки є не завжди, тому можна їх замінити квашеною капустою.

Вийде не менш смачно. Інші інгредієнти вінегрету не змінюються. Фокус розкаже, як його приготувати.

Вінегрет із квашеною капустою

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;
  • морквина – 2 шт.;
  • картопля середня – 3 шт.;
  • велика цибулина – 1 шт.;
  • квашена капуста – 200 г;
  • консервований зелений горошок – 100 г (за бажанням);
  • олія рослинна – 3 ст. л.;
  • яблучний оцет – 1 ст. л.;
  • цукор — 1 ч.л. л.;
  • сіль

Буряк, моркву та картопля для вінегрету треба вимити і окремо відварити в мундирі до готовності.

Також можна запекти овочі в духовці, загорнувши у фольгу. Це займе близько години (залежить від розмірів овочів) у розігрітій до 200 градусів духовці. Тоді смак овочів буде більш насиченим.

У будь-якому випадку дайте овочам охолонути. Очистіть та наріжте кубиками. Цибулю очистіть і наріжте дуже дрібними кубиками.

Квашену капусту для вінегрету відіжміть і наріжте, тому що вона дуже довга. У великій мисці з'єднайте буряк, картоплю, цибулю, капусту та горошок. Перемішайте.

А тепер приготуйте заправку: змішайте олію, яблучний оцет і цукор. Злегка збийте та заправте салат. Посоліть до смаку.

Джерело