Хмельницькі правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон

  • За даними правоохоронців, організатором схеми був адвокат з Києва.
  • Його «послуги» коштували 4000 доларів.

Правоохоронці Хмельниччини припинили чергову схему незаконного переправлення чоловіків за кордон. За даними слідства, її організував адвокат з Києва. Припускається, що він шукав чоловіків, які хочуть виїхати з України, та пропонував організувати це за 4000 доларів. В рамках схеми до системи «Шлях» адвокат вносив дані про своїх «клієнтів» як водіїв-волонтерів однієї з київських благодійних організацій. Відтак чоловіки безперешкодно виїжджали з України.

Знайшовши чергового «клієнта», адвокат взяв у нього 3000 доларів передоплати та відправив йому поштою необхідні документи. Ще 20 000 гривень «клієнт» перерахував адвокату на картку. Після цього організатор схеми вніс дані чоловіка у список водіїв, які перевозять гуманітарну допомогу. Відтак адвоката затримали. Про це сьогодні, 15 травня, на своїх сторінках у Facebook повідомили три правоохоронні органи Хмельниччини обласного рівня — поліція, прокуратура та служба безпеки. Яким чином схема була пов’язана з Хмельниччиною, не повідомляється.

Адвокату повідомили про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу («Незаконне переправлення осіб через державний кордон України»).

Читайте також:

  • Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція
  • На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон
  • На Хмельниччині правоохоронець допомагав ухилянтам: його судитимуть
  • До 10 тисяч доларів коштувала хмельничанину нелегальна «подорож» до Румунії
  • «Погане здоров’я» за 16 тисяч доларів: нова схема для «ухилянтів» на Хмельниччині