Голівудські зірки з українським корінням: дізналися, хто з Хмельниччини

  • Вони зірки Голівуду, яких знає увесь світ.
  • Хто зі знаменитостей має українське коріння, що тягнеться на Хмельниччину?
  • Розповідаємо в цьому матеріалі. 

У 2022-му стало відомо, що американський актор та боксер Міккі Рурк заповів все своє майно своєму помічнику – Дмитру Корнійчуку. Той родом з Хмельниччини. Також Міккі Рурк заявив, що хоче бути похованим на Батьківщині Дмитра. А саме – на Шепетівщині. Про все це ми вам вже розповідали раніше в окремому матеріалі.

Серед світових знаменитостей працюють не лише помічники, родом з Хмельниччини. Деякі «селебриті» й самі мають українське коріння. Тож про таких ми розповідаємо в цьому матеріалі.

Голівудські зірки, які мають коріння на Хмельниччині

Стівен Спілберг 

Стівена Спілберга вважають одним з найуспішніших кінорежисерів, сценаристів та продюсерів світової кіноіндустрії. Він – триразовий володар премії «Оскар». 

Обидва його діди родом з України. Один з них з Кам’янця-Подільського. У 2006 році Спілберг відвідав Київ, як продюсер українсько-американського документального фільму про голокост «Назви своє ім’я». Він зійшов з літака зі словами: «Я вдома». 

У 2022 році Спілберг разом із дружиною передали один мільйон доларів декільком українським організаціям та сусіднім країнам, які приймають біженців.

Леонард Німой

Це виконавець ролі містера Спока у «Зоряному шляху». Також успіх до нього прийшов після фільмів «Лейтенант» та «Місія неможлива». Батьки актора народилися та проживали в Ізяславі на Хмельниччині. Згодом переїхали до Бостона в США.

В 1987 році актор був удостоєний зірки на Алеї слави в Голлівуді. Свою останню роль Спока він зіграв у 2013 в фільмі «Стартрек: Відплата». Леонард Німой помер у 2015 році, на 83-ому році життя. 

Голівудські зірки, які мають коріння в сусідніх областях

Джек Паланс

Справжнє ім’я Джека Паланса – Володимир. Він народився в родині українських емігрантів Івана Палагнюка та Ганни Грам’як в США. Дід актора був родом із села Іване-Золоте на Тернопільщині. 

Дебют Джека Паланса на екрані був в стрічці «Паніка на Вулиці». За комедійну роль у фільмі «Міські Піжони» він отримав «Оскар» у 1992 році. В тому ж році одержав свого «Золотого глобуса».

У 2006 році він помер. Мрією його життя, як зізнавався актор, гостюючи в Києві, була роль Тараса Бульби. Протягом життя Джек завжди асоціював своє походження з Україною і пишався ним.

Пола Абдул

Пола Абдул – американська співачка. Крім цього вона активно знімалась в фільмах, серіалах, була хореографом та продюсером.

Дідусь по материнській лінії Поли Абдул, родом з Тернопільщини. В роки війни його родина емігрувала до США. 

У 1980-і роки Абдул отримала свою зірку на Алеї Слави в Голівуді. Шість разів вона очолювала головний чарт США Billboard Hot 100. Серед її досягнень – нагорода «Греммі» в категорії «Кращий відеокліп» за Opposites Attract, а також Primetime Emmy Award за видатні досягнення в хореографії. Альбоми Абдул були продані тиражем понад 30 мільйонів копій по всьому світу.

Кетрін Винник

Кетрін Винник, яку рідні називають Катею, народилася в Канаді, у родині українських емігрантів. Батьки її мами родом із Львівщини, а батьки тата, Романа – із Тернопільської області. 

Серед найвідоміших її робіт «Доктор Хаус», «Закон і порядок», «Криміналісти: мислити як злочинець», «Кілери», «Мистецтво крадіжки», «Вікінги», «Темна вежа». 

Кетрін Винник завжди пишалася своїм українським корінням. Уперше акторка побувала в Україні у серпні 2021 року на запрошення Олени Зеленської. Київ, який вона відвідала, справив на неї величезне враження. У перший же день повномасштабної війни Винник висловила своє ставлення до того, що відбувається: 

З того часу вона підтримує українців. Разом із матір’ю вона створила благодійний фонд Vinnick Foundation. Його мета – збір грошей для України.

Міла Куніс 

Відома акторка Міла Куніс народилася у Чернівцях. У 1991 році Ельвіра та Марк Борисович Куніс вирушили всією сім’єю до Америки з 250 доларами у кишені. Батьки хотіли, щоб у Міли та її брата Михайла було майбутнє. Вже 1994 року Міла розпочала свою акторську кар’єру зі зйомок у рекламних роликах.

Однією з найвідоміших ролей акторки в кіно є роль балерини Лілі у фільмі «Чорний лебідь», за яку її нагородили премією «Сатурн» і номінували на «Золотий глобус». А також премією Гільдії кіноакторів за найкращу жіночу роль другого плану.

Україну Міла Куніс відвідувала кілька разів. Наприклад, у 2017 році разом із чоловіком Ештоном Катчером вона приїхала в Чернівці. А у 2021 році вони навідалися до Києва.

У 2022 році Міла та її чоловік записали відеоролик, в якому закликали підтримати Україну. Пара повідомила, що вони відкривають збір 30 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від російського вторгнення. Подружжя також особисто перевело 3 мільйони доларів і активно співпрацює з організаціями, які напряму допомагають тим, хто цього потребує.

Девід Духовни

Девід Духовни – американський кіноактор, найбільш відомий як виконавець ролі агента Фокса Малдера в серіалі «Секретні матеріали» та Генка Муді у «Секс і Каліфорнія». 

Його дід Мойше Духовний виїхав із Бердичева на Житомирщині до США, рятуючись від єврейських погромів. Його батька звали Амрам Духовний. Свого часу Амрам поміняв літеру «Х» у своєму прізвищі на «К» та відкинув останню «Й». Таким чином, американцям було зручніше вимовляти його прізвище як «Дуковни». Проте Девід повернув одну літеру на місце.

У квітні 2014 року Девід Духовни у Twitter написав: «Я виріс, думаючи, що я росіянин, але тільки тепер зрозумів, що завжди був українцем. Ніколи не пізно змінитись».