На “щиті” повернулись семеро захисників з Хмельниччини. Хто вони

  • Лави Небесного війська поповнили Віталій Горпинич, Василь Касянчук, Ігор Левіцький, Микола Стецюк, Сергій Хмеляр, Антон Щур та Олександр Якимчук.
  • Дізнавайтесь історії Героїв.

Війна продовжує нести загибель та розруху на українські землі. Цими днями у громадах Хмельницької області прощались із сімома воїнами. Розповідаємо про кожного, хто загинув у боротьбі за свободу та незалежність України. 

Віталій Горпинич

Вчора, 13 травня навічно повернувся додому, на Віньковеччину, Віталій Володимирович Горпинич – стрілець-помічник гранатометник стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти.

Як повідомляють у Віньковецькій селищній раді, захисник був жителем села Яснозір’я. Йому було 44 роки. Віталій Володимирович був працівником хмельницького комунального підприємства «Спецокмунтранс». Близькі його згадують як відкриту, працелюбну та добру людини.

Герой загинув 20 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Калинівка Бахмутського району Донецької області.

Василь Касянчук

Вчора, 13 травня у Білогірській громаді Шепетівського району прощалися із загиблим захисником Касянчуком Василем Петровичем.

Як розповіли у громаді, Касянчук Василь Петрович був офіцером, мужнім, хоробрим, відданим своїй справі.

Зі слів побратимів, які приїхали провести військового в останню путь, він був прикладом для них. На фронті Василь мав звання командира кулеметного взводу. Воював у Запорізькій області.

Життя бійця обірвалося 11 квітня 2024 року, поблизу населеного пункту Роботине, під час виконання бойового завдання. Поховали воїна в його рідному селі Шимківці.

Ігор Левіцький

У суботу, 11 травня у Вовковинецькій селищній територіальній громаді проводжали Левіцького Ігора Федоровича.

Як йдеться у дописі громади, Ігор Левіцький народився 1987 року. Мешкав у селищі Вовковинці. Загинув 8 травня 2024 року у Донецькій області. Церемонія прощання відбулася у будинку захисника, служба — у Свято-Петро-Павлівському храмі селища Вовковинців, поховання — на місцевому кладовищі.

Микола Стецюк

Берездівська громада прощалася 10 травня з полеглим Героєм Миколою Стецюком.

Як повідомляють у громаді, Микола Стецюк народився 22 травня 1999 року в селі Гориця. В 2016 році закінчив Горицький НВК. Після школи навчався у Київському навчально-науковому центрі професійно технічної освіти, де здобув професію слюсаря по ремонту автомобілів. По закінченню працював у комунальному підприємстві з утриманню зелених насаджень в місті Київ. Також працював у Польщі. Коли почалася війна, повернувся і в березні 2022 був мобілізований.

«Три місяці був у Лисичанську. В 2023 – Бахмут, де отримав контузію. Після Бахмуту набув статус ветерана війни. В 2023 році був на навчанні в Британії, згодом у Франції. Отримав навички оператора засобів радіоелектронної протидії. Після повернення відправлений в Харківську область. Загинув 4 травня 2024, отримавши вибухову травму», – розповіли про Героя у громаді.

Сергій Хмеляр

У суботу, 11 травня, прощалися з Героєм у Старокостянтинівській громаді: в останню земну дорогу проводжали молодшого сержанта Сергія Володимировича Хмеляра.

Як повідомляють в Старокостянтинівській міській раді, вірний військовій присязі, Сергій загинув 9 червня 2023 року під час виконання бойових завдань в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області.

Антон Щур

Цього ж дня, 11 травня «на щиті» у Чемерівці повернувся полеглий військовослужбовець Антон Вікторович Щур.

Як повідомляють в Чемеровецькій громаді, він народився 17 червня 1987 року. Брав участь в АТО та ООС… Вірний військовій присязі військовослужбовець загинув 4 травня 2024 року в районі населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області під час виконання бойових завдань. У нього залишилися батьки, брат, дружина та донечка.

Олександр Якимчук

10 травня на Ізяславщину «на щиті» повернувся 41-річний мешканець села Михля Лютарського старостинського округу, молодший сержант, командир відділення мінометного взводу механізованого батальйону Олександр Якимчук. Загинув Герой 5 травня 2024 року на Запоріжжі.