Що буде якщо їсти яйця щодня: вчені відповіли

Багато людей запитують, що буде, якщо є яйця щодня? Дієтологи та вчені багато років говорили, що в жовтку міститься холестерин, тому воно може виявитися шкідливим. Але чи справді яйце негативно впливає на холестерин у крові і чи шкідливо їсти його щодня? 

Яйце містить приблизно 75 калорій, 5 г жиру, 6 г білка, 0 вуглеводів, 67 мг калію, 70 мг натрію. та 210 мг холестерину. Крім того, воно є відмінним джерелом вітамінів A, D, B12 (комплекс дуже корисний для мозку), разом з ними це важлива поживна речовина для метаболізму, що покриває приблизно 6% його добової потреби. Білки містять близько 60% від загальної кількості яєчного білка, тоді як жовтки містять насичений жир та холестерин.

Проте вчені довели, що споживання яєць не впливає на високий холестерин у крові. Однак важливим є те, з чим ви вживаєте яйце. Здоров'ю шкодить не воно, а поєднання з насиченими жирами. Експерти пояснюють, що холестерин значно посилює вплив насичених жирів на ліпіди крові під час голодування, тому якщо ви їсте яйце окремо або з овочами, це не становить ризику. Проблема в тому, що яйця часто вживають з продуктами, насиченими жирами, наприклад, беконом, що впливає на організм.

Вживання семи яєць на тиждень для людини є нормою та не шкодить її здоров'ю.

Щодо проблеми холестерину через споживання яєць, здорові люди можуть споживати в середньому 300 мг на день, тоді як ті, хто має високий рівень холестерину, діабет або серцево-судинні захворювання, ідеальною нормою є 200 мг.

Тому, якщо ви любите споживати яйця, знайте, що 6-12 яєць на тиждень не зашкодять вашому здоров'ю. Однак відомо, що ті, хто споживає багато яєць, мають більш високий рівень холестерину, на відміну від тих, хто вживає рідше.