На Хмельниччині 5-річна дитина блукала містом, поки мати спала

Вчора, 12 травня, до поліції звернулись небайдужі мешканці Дунаївців Хмельницької області та повідомили, що поряд з магазином «Гуртовня» ходить маленький хлопчик без супроводу дорослих.

На місце події одразу ж направилась поліцейська офіцерка громади Тетяна Чубар та ювенальний поліцейський Олександр Мельник.

«По ситуації стало зрозуміло, що маленький Владик вийшов на подвір’я гратись, поки мати спала, після чого пішов собі вулицями міста, аж доки не вийшов до магазинів. Про місце свого проживання хлопчик розповів приблизно. Тож ми почали пошуки батьків дитини, до яких також доєдналась завідувачка КУ «Центр надання соціальних послуг Дунаєвецької міської ради» Ольга Антонюк», — зазначають поліцейські офіцери громад Дунаєвеччини.

На Хмельниччині 5-річна дитина блукала містом, поки мати спала

Так, як матір хлопчика вже раніше потрапляла в поле зору правоохоронців, поліцейські здогадались, про кого говорить дитина. Місце її проживання часто змінювалось до цього. Тому розшукати жінку було не просто, однак менш ніж за годину, вжитими заходами поліцейські знайшли місце проживання сім’ї.

«Увесь цей час Владик їздив з нами та куштував смаколики, які йому придбала жінка, яка і звернулась до поліції. Щиро вдячні їй за небайдужість, адже дитина відійшла досить далеко від дому та хтозна, що із нею трапилося б, якби ніхто не звернув на неї увагу», — додали в поліції.

А відносно дій матері хлопчика, ювенальний поліцейський склав протокол за невиконання матір’ю обов’язків щодо виховання дитини (ст. 184 КУпАП), рішення за яким прийматиме суд. Також з жінкою провели профілактичну бесіду щодо належного догляду за дитиною. Тепер дана сім’я буде під постійним контролем поліції та соціальних служб, аби такі неприпустимі випадки не повторювались.

На Хмельниччині 5-річна дитина блукала містом, поки мати спала

«У разі, якщо ви бачите дитину без супроводу дорослих на вулиці, повідомляйте на лінію «102» або безпосередньо поліцейському офіцеру громади, аби ми могли вжити невідкладних заходів та повернути дитину додому. А батьків закликаємо бути уважними, відповідальними та не відпускати дітей гуляти без нагляду!» — наголошують правоохоронці.