На Хмельниччині шукали 5-річного хлопчика

  • Маленький Владик пішов вулицями міста, поки мама спала. 

Випадок трапився у Дунаєвцях. Там поліцейські шукали 5-річну дитину.

До правоохоронців звернулись небайдужі мешканці і розповіли, що поряд з магазином «Гуртовня» ходить маленький хлопчик без дорослих. 

На місце виїхала поліцейська офіцерка громади Тетяна Чубар та ювенальний поліцейський Олександр Мельник. З’ясували, що маленький Владик спочатку грався на подвір’ї, поки мама спала. А потім пішов гуляти аж до магазинів. Як розповіли на сторінці Поліцейські офіцери громад Дунаєвеччини, про місце свого проживання хлопчик розповів орієнтовно. Відтак поліцейські розпочали пошуки домівки. 

Додають, що матір дитини раніше вже потрапляла в поле зору правоохоронців. Місце її проживання часто змінювалось. Відтак знайти дім Владика було непросто. 

«Увесь цей час Владик їздив з нами та куштував смаколики, які йому придбала жінка, яка і звернулась до поліції. Щиро вдячні їй за небайдужість, адже дитина відійшла досить далеко від дому та хтозна, що із нею трапилося б, якби ніхто не звернув на неї увагу», – кажуть поліцейські.

На жінку склали протокол за невиконання матір’ю обов’язків щодо виховання дитини (стаття 184 КУпАП), рішення за яким прийматиме суд. Також з нею провели профілактичну бесіду щодо належного догляду за дитиною. Сім’ю обіцяють тримати під постійним контролем поліції та соціальних служб.