Вчені назвали спосіб отримати «надлюдський» імунітет

Коронавірус та вакцинація разом дають ефективний захист проти всіх штамів.

Вчені з Великобританії назвали способ отримати перенесеногоокремо.хворобиабощепленняпісля ніж,набагато сильнішийзахист будетоді,вакцинуватисяслідкоронавірусупіслящо,підкреслилиВони.» імунітетнадлюдський«  

Дослідники з'ясували, що Covid-19 у комплексі з наступними двома дозами вакцин Pfizer або Moderna дають організму величезну кількість «гнучких» антитіл, які надалі реагують навіть на варіанти, що мутували. 

Вірусолог із Рокфеллерівського університету Пол Б'єніас (Paul Bienasz) стверджує, що антитіла у піддослідних із гібридним імунітетом можуть нейтралізувати всі шість штамів, у тому числі дельту та бету. Також захист організму перемагає штучно створений у лабораторії вірус, проти якого безсилий імунітет тільки перехворілих або прищеплених.

«Виходячи з цих висновків, можна сказати, що імунна система згодом отримає перевагу перед вірусом. Якщо нам пощастить, згодом SARS-CoV-2 потрапить до категорії вірусів, через які з'являється лише легка застуда», – сказав учений.

Раніше дослідники з Меріленду заявили, що коронавірус розвивається, щоб краще поширюватися повітрям. Американські медики описали еволюцію коронавірусу. За їхніми словами, «дельта», ймовірно, ще більш адаптований для «подорожі» повітрям. Фахівці порекомендували носити засоби індивідуального захисту для запобігання зараженню.