7 класичних видів піци з цілого світу

популярні види піци

Піца є найпопулярнішою стравою, яку готують у кожному куточку світу. Звісно, кожен регіон готує її по-своєму, використовуючи місцеві продукти, згідно зі смаками та традиціями денної місцевості. Ресторани Пронто Піца в Хмельницькому готують цю страву на будь-який смак. 

Причини світової популярності піци

Сьогодні піцу можна знайти в меню мільйонів закладів по всьому світі, Серед основних критеріїв такої популярності можна виділити наступні:

  • страва універсальна – можна піцою перекусити або вжити її як основний прийом їжі;
  • доступність – страва дуже доступна у приготуванні, можна використовувати продукти, притаманні тій чи іншій місцевості;
  • різноманіття – десятки видів піци здатні догодити смаку будь-якого вибагливого клієнта;
  • поживність страви – невеликий шматочок піци здатен наситити організм людини.
піца

Популярні види піци з усього світу

Ми визначили 7 найпопулярніших видів піци з усього світу за формою та смаковими особливостями.

  1. Піца “Детройт” випікається у високій прямокутній формі. Таку піцу оцінять ті, хто любить високе пухке тісто та багато начинки. На тісто спершу викладається шар сиру, потім гострі ковбаски паперові, а далі соус. В результаті виходить товста піца квадратної форми з хрусткою сирною скоринкою. 
  2. Піца з морепродуктами прийдеться до смаку любителям свіжого та пікантного смаку. Таку піцу найбільш цінують японці. Японці це така нація, яка обов’язково додасть до європейської страви свого місцевого колориту. Така піца містить морепродукти: креветки, кільця восьминога, мідії, а також соєвий соус, що робить її більш екзотичною.
  3. Французька піца вражає своєю вишуканістю та елегантністю. Вона містить делікатесний французький сир та заправлена трюфельною олією.
  4. Грецька піца також складається з продуктів, які традиційно вживають мешканці Середземномор’я. Серед них оливки, сир Фета та ароматна оливкова олія. 
  5. Мексиканська піца відрізняється своєю гостротою. подрібнена ковбаса, яку щедро поливають сирним соусом – це популярна начинка для мексиканської піци. На додачу піцу ще щедро присипають пластівцями перцю чілі для додаткової гостроти. 
  6. Піца по-неаполітанські має чітку круглу форму та готується у дуже гарячій дров’яній печі. В результаті виходить тонка середина коржа та пухкий край. Класичний варіант неаполітанської піци це Маргарита, яка готується з помідорів сорту Сан-Марцано, моцарели з буйволиного молока та ніжної гілочки базиліку. 
  7. Гавайська піца. Поєднання солодкуватих кубиків ананаса, м’яса курки та сиру створює яскравий та насичений смак. Страва виходить збалансованою та буде чудовим варіантом для дружньої компанії. 


Тепер, коли ви познайомилися з чудовим та цікавим світом піци, може настав час продегустувати улюблену страву в Пронто?