5 продуктів, які вагітній жінці варто додати до свого раціону.

Одним із найбільш важливих компонентів у процесі вагітності – це те, що ви їсте. І хоча для жінок у положенні існує безліч лікарських рекомендацій, на які ми в першу чергу радимо звертати увагу, існує кілька універсальних продуктів, які допомагають у розвитку плоду. Про них ми й поговоримо у нашій статті.   

Листова зелень

Листова зелень, капуста, броколі багаті на необхідні поживні речовини, такі як фолієва кислота, залізо і кальцій. Фолієва кислота необхідна для розвитку плода, особливо на ранніх стадіях вагітності, і допоможе знизити ризик вроджених дефектів. Залізо є важливим для виробництва еритроцитів і допомагає запобігти анемії під час вагітності, а кальцій допомагає сформуватися кісткам.

Фрукти

Апельсини, ягоди, банани, яблука та груші містять важливі вітаміни та мінерали, у тому числі вітамін С, калій та клітковину. Вітамін С допомагає засвоєнню заліза та підтримує здорову імунну систему, а калій важливий для підтримки здорового кров'яного тиску та балансу рідини в організмі.

Пісний білок  

Пісні джерела білка, такі як курка, риба, індичка та тофу, містять важливі поживні речовини, такі як залізо, цинк та вітамін B12. Залізо необхідне зростання та розвитку плоду, а цинк важливий для імунної функції плоду та зростання клітин. Вітамін B12 допомагає розвитку мозку та центральної нервової системи майбутнього немовляти.

Цільнозернові продукти

Коричневий рис, вівсянка, перловка цільнозерновий хліб містять складні вуглеводи та клітковину. Складні вуглеводи є хорошим джерелом енергії і допомагають регулювати рівень цукру в крові, а клітковина запобігає запорам і сприяє здоровому травленню.

Горіхи та насіння

Мигдаль, волоські горіхи, насіння чиа та насіння льону містять корисні жири, білок і вітамін Е та магній. Корисні жири можуть сприяти розвитку мозку плода, а вітамін Е важливий для зростання та розвитку клітин плода. Магній може допомогти регулювати кров'яний тиск та підтримувати здорову функцію м'язів та нервів.

Джерело