На Хмельниччині поліцейські викрили корупційну схему, до якої причетна посадовиця з Держспоживслужби

Джерело: ye.ua

Підозру оголосили начальниці відділу установи та підприємцю.

На Хмельниччині працівники поліції викрили корупційну схему, до якої причетна посадовиця з  Держспоживслужби в Хмельницькій області.

Як повідомляють у пресслужбі Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, підозру оголосили начальниці відділу установи та підприємцю, які за 40 тисяч гривень допомагали вирішити питання, пов’язані з водійськими посвідченнями та обліком сільгосптехніки.

За даними слідства, підозрювані допомагали пройти навчання, скласти іспит та отримати посвідчення, зокрема і без фактичної присутності за 1,5-2 тисячі гривень з людини. Постановка техніки на облік могла коштувати близько 10 тисяч гривень. Лише з однієї групи підозрювані отримували до 40 тисяч гривень.

«Тривають заходи із встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до корупційної схеми. За результатами обшуків правоохоронці вилучили блокноти із чорновими записами, журнали навчальних груп, журнали видачі посвідчень про присвоєння робітничої кваліфікації, журнали наказів про зарахування/відрахування слухачів, гроші», – повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань.

Наразі начальниці відділу Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та її спільникові слідчі повідомили про підозру за частиною 2 статті 28, частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Правоохоронці вилучили блокноти із чорновими записами, журнали навчальних груп, журнали видачі посвідчень про присвоєння робітничої кваліфікації, журнали наказів про зарахування/відрахування слухачів, гроші. Фото: Нацполіції України